O căţea cu nouă pui a fost găsită sub o maşină abandonat din Sectorul 3, animalele fiind preluate de echipajele ASPA. Puii au fost luaţi direct de sub autoturism, iar mama a fost tranchilizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un echipaj de capturare ASPA, care a răspuns la o sesizare pe strada Horezu din Sectorul 3, a avut surpriza să găsească sub o maşină abandonată nu mai puţin de 9 pui de câine în vârstă de aproxiamtiv două săptămâni”, au transmis oficialii ASPA.

Aceştia au precizat că echipajele au aşteptat până a apărut şi mama puilor şi au reuşit să o captureze prin metoda tranchilizării.

”Puii împreună cu mama au fost transportaţi la adăpostul ASPA Bragadiru unde au fost consultaţi şi vor fi monitorizaţi cu atenţie. Ulterior, puii vor înceape schema de vaccinare şi vor fi promovaţi spre adopţie, iar mama va fi sterilizată”, a mai transmis ASPA.

Reprezentanţii instituţiei fac un nou apel la sterilizarea animalelor: ”Pentru a stopa aceste cazuri şi a nu mai avea câini fără deţinător pe stradă este necesară sterilizarea câinilor de rasă comună şi microciparea lor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.