Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri despre decizia de ridicare a MCV că lecţia acestei experienţe, care a durat 17 ani, este aceea că statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate cele trei puteri cooperează, atunci când toate instituţiile cooperează în atingerea obiectivelor de ţară. El a salutat faptul că Prim-Ministrul a reluat astăzi, la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei, teme şi priorităţi pe care le-a asumat de la preluarea mandatului,, combaterea drogurilor (trafic şi consum), a traficului de persoane, crima organizată, evaziune şi contrabandă şi a precizat că lupta cu aceste flageluri poate fi câştigată doar dacă se cooperează onest între puteri, instituţii şi operatori politici şi dacă se susţine cu resurse financiare, logistice şi umane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, Comisia Europeană a formalizat decizia politică luată în 2022 privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei, pe baza ultimului Raport pozitiv MCV obţinut în decembrie 2022. Lecţia acestei experienţe, care a durat 17 ani, este aceea că statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate cele trei puteri cooperează, atunci când toate instituţiile cooperează în atingerea obiectivelor de ţară”, a transmis ministrul.

Cătălin Predoiu a afirmat că ”pe parcursul celor 17 ani, au mai fost două momente în care România a fost foarte aproape să atingă acest obiectiv, de fiecare dată s-a ratat pentru că puterile statului nu au reuşit să se armonizeze în proces”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Iată că în 2022 această sincronizare a reuşit şi rezultatul a fost pozitiv, obiectivul realizat şi MCV ridicat. De aceea, cred că şi în perspectivă problemele esenţiale ale sistemului judiciar vor fi rezolvate în măsura în care puterile şi instituţiile statului vor coopera într-o direcţie armonizată pe baza unui plan concret de care să se ţină cu obstinaţie”, a spus ministrul de Interne.

Predoiu arată că e valabil şi pe alte zone, cum ar fi siguranţa şi ordinea publică.

”De aceea, din această perspectivă, salut faptul că Prim-Ministrul a reluat astăzi, la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei, teme şi priorităţi pe care le-am asumat la preluarea conducerii MAI, combaterea drogurilor (trafic şi consum), a traficului de persoane, crima organizată, evaziune şi contrabandă. Lupta cu aceste flageluri poate fi câştigată doar dacă se cooperează onest între puteri, instituţii şi operatori politici şi dacă se susţine cu resurse financiare, logistice şi umane. Altfel, rămâne pierdută. Eu voi acţiona pentru a o câştiga, aşa cum am mai spus”, a mai transmis ministrul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.