Comisarul-şef Cătălin Ioniţă a fost împuternicit să conducă Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne iar adjunctul lui va fi comisarul-şef Constantin Preoteasa. Ioniţă şi Preoteasa fost, până acum, directorul şi respectiv adjunctul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul-şef Cătălin Ioniţă a fost adjunct şi apoi director al structurii care se ocupă cu investigarea fraudelor economice (Direcţia de Fraudelor devenită ulteror Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice).

Şi-a început cariera în 1998 ca ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 1. În mandatul său au fost instrumentate cauze importante precum dosarul Mediafax, dosarul evaziunii fiscale din studiourile de videochat sau dosarele executorilor judecătoreşti.

Cătălin Preoteasa a ocupat şi el mai multe funcţii de conducere în Poliţie în cei 20 de ani de când este ofiţer.

Cele două funcţii de la Direcţia Generală Anticorupţie deveniseră libere după ce chestorul principal Jănică Arion-Ţignănaş, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, a ieşit la pensie împreună cu unul dintre adjuncţii săi, chestorul Genu-Eduard Radu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.