Căsătoriile civile din Focşani vor fi organizate în spaţiu deschis, la propunerea viitorilor miri şi a furnizorilor de servicii în domeniul evenimentelor. În urma unei petiţii online, primarul municipiului Focşani a cerut întocmirea unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local care să prevadă această posibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, a cerut, marţi, aparatului de specialitate din cadrul Primăriei elaborarea unui Proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care oficierea căsătoriilor să poată avea loc în chioşcul central din Grădina Publică, dar şi în alte locaţii din oraş.

”Dorim suplimentarea ordinii de zi pentru şedinţa din 29 mai 2020, cu un proiect de hotărâre cu privire la acordarea posibilităţii de a se oficia căsătoriile în foişorul central din Grădina Publică pentru cei care doresc astfel de evenimente în aer liber, cu respectarea condiţiilor de distanţare socială. Pe de altă parte, celor care vor să organizeze acest eveniment într-un spaţiu închis, le vom pune la dispoziţie sala mică din cadrul Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia”, ca urmare a faptului că Piaţeta Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” intră în reparaţii şi nu se vor mai putea oficia căsătorii în teatru, după data de 2 iunie 2020”, a declarat primarul Municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă.

Proiectul va fi supus votului în Consiliul Local, în şedinţa de vineri, ca proiect suplimentar introdus pe ordinea de zi.

Potrivit proiectului, cununiile civile urmează să se desfăşoare în Grădina Publică - adică parcul central din Focşani - într-un foişor unde vara  cântă fanfara militară în week-end.

Totul se va desfăşura cu respectarea numărului de participanţi prevăzut pentru astfel de evenimente.

Hotărârea se va aplica cel mai probail de la 1 iunie.

”Vom da posibilitatea cuplurilor care solicită oficierea căsătoriei în altă locaţie decât foişorul central din parc sau sala mică de la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia”, să poată face acest lucru, în baza unei cereri. În toate cele trei cazuri, cei care vor dori oficierea căsătoriei într-o locaţie aleasă, alta decât sediul Stării Civile Focşani, vor plăti o taxă, a cărei valoare va fi stabilită de către Consiliul Local al Municipiului Focşani în şedinţa din 29 mai 2020.”, a mai declarat primarul Focşaniului

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.