Casa în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu, din satul Groşi, judeţul Timiş, urmează să fie preluată de Consiliul Judeţean Timiş şi transformată într-un muzeu care să găzduiască tabere de copii şi un observator astronomic. O discuţie în acest sens a avut loc, joi, între vicepreşedintele CJ Timiş Alexandru Proteasa şi Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Timişul se va îmbogăţi cu un nou punct de atracţie pe harta turistică. Am discutat astăzi cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiu, despre posibilitatea preluării de către CJ Timiş a casei din comună timişeană Margina, satul Groşi, în care acesta a copilărit. Ne dorim să realizăm acolo un punct muzeal şi, de ce nu, gândind pe termen lung, o tabăra pentru copiii interesaţi de astronomie şi chiar un observator astronomic. Momentan, ne aflăm în punctul în care analizăm cea mai potrivită metodă de a pune în practică acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguranţa că vom ajunge la o concluzie care să fie un câştig pentru judeţul nostru", a scris Alexandru Proteasa pe pagina sa de Facebook.
 
În aceste zile s-au împlinit 40 de ani de la singurul zbor al unui român în spaţiu. Dumitru Prunariu a petrecut, în cadrul misiunii Soyuz 40 din 14 - 22 mai 1981, şapte zile, 20 de ore şi 42 de minute în spaţiul cosmic. 
 
Dumitru Prunariu este cetăţean de onoare al judeţului Timiş, iar joi s-a aflat într-o vizită în satul copilăriei sale.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.