Cartel Alfa a transmis, miercuri seară, că ”e bine că ministrul Muncii, după şase luni de mandat, începe să realizeze cum stau lucrurile pe piaţa muncii”, referindu-se la declaraţia acesteia referitoare la creşterea numărului de contracte de muncă cu salariul minim. ”Aşteptăm însă şi soluţii viabile”, au transmis sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E bine că ministrul muncii, după şase luni de mandat, începe să realizeze cum stau lucrurile pe piaţa muncii din România (deşi noi, Cartel ALFA, am tot fost sub geamul ministerului şi i-am spus la megafon aceste lucruri din prima lună de mandat). Aşteptăm însă şi soluţii viabile pentru aceastā situaţie”, a su transmis, miercuri seară, sindicaliştii Cartel Alfa, referindu-se la la declaraţia Ralucăi Turcan referitoare la creşterea numărului de contracte de muncă cu salariul minim.

Sindicaliştii afirmă, însă, că ”despre soluţii doamna ministru vorbeşte mai puţin”.

”Omite şi detaliul că explozia de salariaţi încadraţi cu salariul minim este cauzatā în mare măsură de blocajelele asupra negocierii colective şi sindicalizării. Iar pentru asta ar fi nevoie de modificarea legii dialogului social, ceea ce partidul dumneaei, fidel intereselor marelui capital transnaţional, nu prea vrea să audă”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că numărul angajaţilor cu salariul minim pe economie a crescut de cinci ori în ultimii cinci ani, numărul celor încadraţi cu astfel de salarii fiind de 1,6 milioane.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.