Carmen Uscatu, de la Asociaţia Dăruieşte Viaţă, a explicat că ideea de a construi un nou spital a venit după ce asociaţia din care face parte a dorit să renoveze o secţie de oncologie pediatrică de la Spitalul Marie Curie din Capitală, unde copiii internaţi stau la coadă la toaletă dimineaţa şi seara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Uscatu a declarat, duminică, la Prima TV, la emisiunea Insider politic, că iniţial asociaţia Dăruieşte Viaţă a dorit să construiască toalete într-o secţie de ocnologie pediatrică.

”Proiectul cu spitalul a pornit de la ideea de a renova o secţie de oncologie pediatrică, la Marie Curie, şi de a construi toalete în fiecare salon pentru că inclusiv la acest moment, până va fi dat spitalul în folosinţă, copiii acolo sunt trataţi într-o secţie în care sunt 30 de paturi, probabil acum cu pandemia au trebuit să reducă numărul de paturi, şi o singură toaletă. Se stă la coadă, nu e o metaforă, dimineaţa şi seara, la această toaletă. Un focar de infecţie, în orice spital, dar mai ales în cancer, când tratamentele sunt extrem de agresive şi imunitatea copiilor scade foarte mult”, a declarat Carmen Uscatu.

Arhitecta contractată să preia lucrarea a fost cea care a explicat că tehnic construirea de noi toalete este imposibilă şi a spus că ar fi nevoie de o nouă clădire.

”Am vrut să renovăm, arhitecta cu care lucrăm acest spital ne-a spus că din punct de vedere tehnic este o aberaţie. Am întrebat-o care e soluţia, iar ea ne-a spus că o nouă clădire. Noi i-am zis că nu ar fi pentru noi o problemă, în glumă. De la o glumă a pornit acest proiect. Au fost momente în viaţa noastră când oamenii de lângă noi au crezut în noi mai mult decât am crezut noi în noi şi când le-am spus despre acest lucru oamenilor care ne-au susţinut şi ne spsuţin în continuare, ne-au spus, păi să facem, să facem o nouă clădire. (...) În 2018 a început clădirea”, a precizat Carmen Uscatu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.