Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că s-au invocat prea des lipsa de personal, a mijloacelor logistice şi a salarizării bune atunci când apar probleme în sistem, susţind că, deşi acestea sunt, într-adevăr, probleme reale, nu reprezintă o scuză pentru tot ce nu merge bine în Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De prea multe ori în faţa problemelor din sistem s-a răspuns prin invocarea lipsei de personal, a mijloacelor logistice sau a unei salarizări care nu se ridică la nivelul aşteptărilor dumneavoastră. Da. Sunt reale şi sunt într-adevăr şi acestea probleme, dar nu pot fi o scuză pentru tot ce nu merge bine în Poliţie”, a declarat Carmen Dan la prezentarea raportului de bilanţ al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017.

Ea a amintit de strategia de reducere a deficitului de personal derulată la nivelul Ministerului de Interne prin care vor fi aduşi oameni noi în sistem, 7.000 anul acesta, dintre care 3.900 în Poliţie.

De asemenea, Carmen Dan a spus că luna viitoare urmează să înceapă o achiziţie centralizată de maşini în valoare de 120 de milioane de lei, pentru Poliţie fiind alocate aproximativ 800 de maşini, iar în curând va începe şi achiziţia de mijloace de protecţie şi intervenţie.

„Ştiu că aceste alocări de resurse nu vor rezolva toate problemele, pentru că aceste probleme nu sunt de ieri, nu sunt de alaltăieri, însă acest proces merge înainte. Iar lucrurile încep să se schimbe în bine”, a spus ministrul.

În final, Carmen Dan i-a rugat pe poliţişti să fie uniţi şi şi-a exprimat încrederea în instituţie.

„Eu am încredere în forţa şi capacitatea acestei instituţii pentru că, aşa cum s-a menţionat aici, principala resursă a Poliţiei Române sunt oamenii dedicaţi care lucrează în această instituţie”, a subliniat ministrul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.