Ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine în continuare că decizia privind schimbarea sa din funcţie nu are legătură cu activitatea din fruntea ministerului. Dan afirmă că premierul nu i-a solicitat demisia, dar i-a spus că ”din cele opt ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece”.Ea o contrazice astfel pe Viorica Dăncilă, care a scrie pe Facebook că i-a cerut demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a afirmat, marţi, la sosirea la sediul MAI că îşi continuă activitatea până când portofoliul va fi preluat oficial de succesorul său. 

„Nu comentez în niciun fel precizările pe care le-a făcut premierul Dăncilă, pot spune doar că am întrebat dacă acea evaluare priveşte cumva neperformanţă sau vreun criteriu care ţine de neîndeplinirea vreunui obiectiv de performanţă şi am fost asigurată că nu. Atât de dezinformată am fost încât, aşa cum aţi constatat şi dumneavoastră, propunerea pentru acest minister este colegul meu, senatorul Moga, căruia îi urez succes în mandatul pe care îl are de îndeplinit” a afirmat Carmen Dan. 

Aceasta a precizat că premierul nu i-a cerut demisia.

„Nu mi-a cerut demisia, mi-a spus că din cele opt ministere care au fst evaluate, Carmen Da trebuie să plece. Urmare a acestei discuţii eu i-am pus mandatul la dispoziţe” a spus Carmen Dan.

Aceasta a afirmat că, după finalizarea mandatului, va avea timp mai mult pentru familia sa. 

Carmen Dan a demisionat, luni, de la conducerea MIniterului Afacerilor Interne, iar, răspunzând unei întrebări, a spus că se pare că PSD a cedat în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că este ”dezinformată” şi susţine că PSD nu va ceda niciodată la presiunile preşedintelui Klaus Iohannis.  Dăncilă a scris pe Facebook că i-a cerut demisia lui Carmen Dan.

”I-am cerut astăzi demisia doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Este o decizie asumată, luată în urma consultărilor cu colegii din PSD, în cadrul forurilor interne. Am convingerea că este şi o decizie corectă, menită să facă dreptate şi să restabilească încrederea oamenilor în guvern, aşa cum este normal”, a afirmat premierul.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.