Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a criticat generalizarea situaţiilor negative din Poliţia Română, afirmând că nu este corect ca greşelile pe care le fac unii poliţişti să afecteze întreaga instituţie. Dan s-a declarat convinsă că „în număr covârşitor” poliţiştii sunt foarte bine pregătiţi şi că îşi fac meseria din vocaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am zis-o de curând la ultima întâlnire cu echipa de comandă a Poliţiei şi ţin să subliniez încă o dată, aici, într-un cadru mai larg: am convingerea fermă că în număr covârşitor poliţiştii sunt oameni foarte bine pregătiţi, de bună-credinţă şi fac această meserie din vocaţie”, a declarat Carmen Dan vineri, la prezentarea raportului de bilanţ al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe 2017.

Ea a spus că nu este corect ca greşelile unor poliţişti să afecteze întreaga instituţie.

„Este nedrept ca greşelile unora să pună o pată pe întreaga instituţie. Iar acest tip de abordare generalistă nu poate fi niciodată corectă. Nici pentru marea masă a poliţiştilor oneşti, nici pentru Poliţie”, a subliniat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a declarat că sunt multe lucruri de făcut la nivelul Poliţiei Române, precum reorganizarea programului de muncă, transparentizarea procedurilor poliţieneşti, recâştigarea autorităţii poliţistului, o comunicare mai bună cu cetăţenii.

„Pentru realizarea acestor obiective este nevoie acum, evident, de un plan coerent de acţiune. Eu îmi doresc ca Poliţia să consulte societatea şi cetăţenii atunci când îşi propune să aducă modificări de esenţă în propria activitate. Am început cu insistenţă şi consistenţă, spun eu, să facem lucrul acesta şi vom continua”, a spus Carmen Dan.

Ministrul i s-a adresat şefului Poliţiei Române, spunându-i că nu îi poate atribui meritele pentru rezultatele de anul trecut, nici nu îl critică, însă are aşteptări mari pentru acest mandat.

„În ceea ce vă priveşte, domnule inspector general, pentru rezultatele de anul trecut, nu vă pot face reproşuri, dar nici nu vă pot atribui merite. Nu pot nici să vă laud, nici să vă critic. Dar, mai spun încă o dată ceea ce am spus de multe ori, am de la dumneavoastră şi de la echipa dumneavoastră mari aşteptări. Reforma Poliţiei, acest demers pe care l-aţi început, trebuie să aibă un principal rezultat: cetăţeanul să vadă Poliţia aşa cum este ea – o instituţie dedicată serviciului public”, a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.