Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, la finalul comandamentului organizat la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, că este mulţumită de modul cum au acţionat autorităţile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă create în urma furtunii de duminică seară din vestul ţării, adăugând că în astfel de situaţii de urgenţă autorităţile locale şi forţele ministerului trebuie să lucreze împreună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă este mulţumită de modul în care au acţionat autorităţile din subordinea ministerului de Inerne în urma furtunii de duminică seară, Carmen Dan a spus că a stat de vorbă cu angajaţii inspectoratelor şi ai celorlalte structuri competente şi i-a felicitat pentru felul în care au gestionat situaţia.

„Eu şi la Arad am stat de vorbă cu angajaţii ministerului, şi aici, în Timiş şi îi felicit. Le-am recomandat să funcţioneze în echipă de fiecare dată, pentru că, iată, se văd rezultatele. (...) În genul acesta de situaţii este important ca toate forţele, nu doar ale ministerului, ci şi ale autorităţilor locale, să funcţioneze şi să comunice între ei pentru a gestiona bine astfel de situaţii”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că au fost şi cazuri foarte grave, când trei grupuri au rămas blocate pe munte şi nu se putea comunica cu el.

„Nu vă ascund că noi toată noaptea trecută am gestionat tot felul de situaţii, am avut oameni care au fost blocaţi în munte, pe drumuri forestiere. Au fost trei grupuri la care nu puteam ajunge, nu aveam posibilitatea să comunicăm cu ei, să vedem că sunt bine, şi cu toate acestea am reuşit să-i aducem în siguranţă”, a subliniat Carmen Dan, precizând că forţele ministerului s-au mobilizat şi şi-au mărit capacitatea imediat ce au apărut alertele.

Potrivit IGSU, peste două sute de localităţi din 15 judeţe ale ţării au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, intervenindu-se cu peste o mie de pompieri şi 225 de mjloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 145 au fost rănite. La nivel naţional au fost afectate 137 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt peste 290 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile). fiind avariate 35 autoturisme. Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe carosabil pe 18 drumuri, dintre care 12 drumuri naţionale şi şase drumuri judeţene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.