Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că sunt două aspecte legate de statutul poliţistului care, din punctul său de vedere, nu pot fi negociate, printre care şi eliminarea prevederii care oferă angajaţilor posibilitatea să iasă din sistem la vârste foarte tinere. Dan a subliniat că acel articol nu trebuie să mai existe, în condiţiile în care se fac eforturi pentru eliminarea deficitului de personal în rândul poliţiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt două aspecte pe care îndrăznesc să spun că nu le voi negocia: sunt deciziile CCR care trebuie puse în acord legislativ, ştiţi că au fost discuţii pe procedura de selecţie, şi mai este acel articol 69 care permite angajaţilor să iasă din sistem la vârste foarte tinere. M-am angajat să întreprind toate măsurile pentru ca acest articol să nu mai existe. Şi aici cred că şi sindicatele au înţeles să intervenim, mai ales în condiţiile în care noi avem această politică de reducere a personalului şi nu este deloc în regulă pe de-o parte să faci eforturi să aduci oameni în sistem, pe de altă parte să le înlezneşti ieşirea din sistem. Aceste două aspecte nu pot fi negociate”, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Tot miercuri va avea loc o dezbatere organizată de Ministerul Afacerilor Interne, pe tema modificărilor aduse la statutul poliţistului, care ar urma să fie adoptate după discuţiile cu sindicatele şi cu toţi factorii implicaţi prin Ordonanţă de Urgenţă.

Proiectul de OUG cuprinde o serie de modificări care vizează mecanismul de acordare a gradelor profesionale, reglementarea situaţiei poliţiştilor care ocupă funcţiile de demnitatea publică cu rang de demnitar, precum şi stabilirea unui mecanism privind eliberarea din funcţia de conducere. Au mai fost introduse şi două fapte care constituie abateri disciplinare pe lângă cele existente deja, respectiv refuzul nejustificat de a îndeplini o atribuţie de serviciu cuprinsă în fişa postului şi desfăşurarea, în timpul programului de lucru, a unor activităţi care nu au legătură cu îndatoririle de serviciu şi care pot afecta exercitarea în bune condiţii a atribuţiilor de serviciu.

Dezbaterea va avea loc la ora 14.00, la Centrul Cultural al MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.