Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la Spitalul Floreasca, referitor la incendiul din clubul Bamboo, că, pe măsură ce s-au stins focarele de foc, anchetatorii au început cercetările la faţa locului şi până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată, urmând să fie stabilită cauza exactă a incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu am ce să le reproşez colegilor mei în ceea ce priveşte mobilizarea. Au fost dizlocate suficiente forţe, am acţionat conform planului roşu pe care l-am activat imediat ce am avut primele informaţii şi, ulterior, cei care au fost intoxicaţi cu fum au fost direcţionaţi tot prin grija colegilor noştri, deşi au fost o parte care au plecat şi cu transportul particular către spital”, a afirmat ministrul.

Chestionată dacă legislaţia privind autorizaţiile de funcţionare ar trebui modificată, Carmen Dan a spus că există o HG care instituie termenul de 30 iunie 2017 până la care localurile au obligaţia să îşi obţină autorizaţia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“În mod sigur va trebui să ne aplecăm cu seriozitate asupra acestui aspect. Din verificările pe care le-am efectuat până la acest moment, avem o HG care instituie un termen de 30 iunie 2017 pînă la care există obligaţia să-şi obţină acele autorizaţii”, a răspuns ea.

Întrebată în continuare dacă există o celulă de criză la minister, Carmen Dan a spus că s-a constituit o grupă operativă în acest sens.

“Există o grupă operativă care s-a activat exact în următorul moment după apelul pe 112, care a avut loc la ora 3.32 (...). Acum va trebui să facem verificări şi să stabilim şi cauza incendiului. Prioritatea pentru noi a fost să salvăm vieţile omeneşti”, a precizat ministrul de Interne.

Ea a subliniat că, “pe măsură ce s-au stins focarele de incendiu, s-a intrat cu verificări”, iar “până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată”.

Potrivit ministrului, s-a întocmit un dosar penal şi se fac verificări specifice.

“Cei care sunt internaţi la Terapie Intensivă sunt intoxicaţi cu fum. Am înţeles că majoritatea persoanelor au stat în club, o parte au fost pe terasă unde se putea şi fuma. Sunt acolo colegii de la Poliţie şi fac verificările de vigoare pentru a stabili adevărul. S-au panicat şi au sărit o parte dintre ei, de aia se şi explică de ce avem doi internaţi la Ortopedie”, a completat Carmen Dan, care a făcut o vizită la Spitalul floreasca, unde sunt internate unele dintre victimele în urma incendiului din clubul Bamboo.

Întrebată dacă sunt persoane care nu s-au putut evacua, ea a susţinut că această chestiune va putea fi stabilită doar la finalul verificărilor de la faţa locului.

“Nu putem să facem această afirmaţie decât după ce vom face toate verificările. Asta înseamnă imediat după ce vom peria tot perimetrul pe care a acţionat incendiul”, a conchis ministrul de Interne. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.