Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat, marţi, structurilor MAI din judeţele aflate sub cod portocaliu şi galben, să decidă rapid închiderea drumurilor dacă sunt semnale de vizibilitate redusă, iar circulaţia nu se face în siguranţă, precizând că trebuie să se asigure dacă pe tronsoanele respective nu se află persoane sau autovehicule blocate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă adresez structurilor MAI din judeţele afectate: dacă aveţi semnale că vizibilitatea este redusă şi că circulaţia pe anumite segmente de drum nu se realizează în condiţii de siguranţă, vă rog să închideţi din timp drumurile şi decizia să fie una rapidă, asigurându-vă, totodată că pe tronsoanele închise nu se află persoane sau autovehicule. Colaboraţi cu toţi factorii de decizie implicaţi în activităţile de deszăpezire şi din judeţele învecinate, astfel încât să realizaţi culoare de trecere, folosind chiar şi rutele adiacente dacă nu se poate pe drumul principal”, a spus Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, în urma luării deciziei de închidere a drumurilor, este necesară deplasarea unor echipaje pentru verificarea drumului, pentru posibile evacuări.

Carmen Dan a mai cerut ca raportările între instituţiile implicate să se facă periodic, o dată la trei ore.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, pe perioada avertizării de cod portocaliu, locomotivele electrice ale CFR vor fi înlocuite cu unele Diesel.

"Pe partea de CFR am mobilizat peste 960 de oameni, personal calificat pentru a interveni la problemele semnalate. Avem 18 pluguri de zăpadă distribuite pe zonele care vor fi afectate şi 118 mijloace de intervenţie. Am discutat cu directorii din cadrul CFR şi pe perioada codului portocaliu vom introduce locomotive Diesel în locul celor electrice”, a spus Cuc.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a mai precizat că în ultimele opt ore au fost efectuate 2.623 de intervenţii medicale de către serviciile de ambulanţă şi SMURD, dintre care 56 pentru gravide şi 65 pentru persoanele dializate, iar elicopterele MAI au efectuat trei misiuni medicale.

De asemenea, nouă persoane fără adăpost au fost relocate şi s-a intervenit pentru acordarea de ajutor în 12 cazuri de hipotermie.

Ministrul a adăugat că în prezent nu sunt persoane blocate pe drumurile afectate. În ceea ce priveşte autostrada A2, unde au fost cele mai mari probleme, se circulă în condiţii de iarnă.

Traficul este în continuare închis pe unele căi rutiere din judeţele Constanţa, Iaşi, Galaţi, Olt şi Bacău şi se acţionează pentru deblocarea a 20 de drumuri judeţene şi două drumuri comunale. În Brăila, un drum judeţean are trafic restricţinat pentru vehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, a mai spus ministrul.

În cazul aeroporturilor, acestea sunt deschise şi nu se înregistrează curse întârziate sau anulate.

Un număr de 23 de trenuri au avut întârzieri semnificatice, de peste 60 de minute, iar 59 de trenuri au fost anulate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.