Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că România poartă discuţii cu Comisia Europeană în legătură cu decontarea fondurilor pentru voucherele de 50 de euro, precizând că dialogul are loc pentru a se vedea cum sunt accesate fondurile europene şi cum se implementează concret aceste măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Cărbunaru a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă Executivul poartă discuţii în mod oficial cu Comisia Europeană pentru decontarea fondurilor necesare pentru acordarea voucherelor de 50 de euro.
 
"Avem un cadru general de discuţii care există la acest moment, este deschis deja la nivel european şi care vizează flexibilizarea utilizării fondurilor europene în statele membre, mai ales în contextul în care unele dintre ele, este şi cazul României sunt afectate, nu doar de agresiunea militară rusă din Ucraina, dar şi de crizele multiple pe care mai multe state europene le au de gestionat în această perioadă, unele generate de creşterile preţurilor la energie, la gaze naturale, efectele, din punct de vedere economic ale pandemiei care a durat doi ani de zile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
El a explicat că toate statele europene au început discuţii pentru a vedea cum accesează fondurile europene. 
 
"Există o deschidere la nivel european, anunţată şi, ca atare, statele membre, inclusiv România, au demarat discuţiile necesare pentru a vedea cum implementează în mod concret aceste măsuri, cum accesează fondurile europene aflate deja la dispoziţie sau poate altele la care se poată lucra. Ceea ce pot să vă spun este că aşa cum la finalul şedinţei de coaliţie, unde au fost anunţate practic toate măsurile care fac parte din pachetul de protejare a populaţiei şi a economiei << Sprijin pentru România>>, toate au în spate un calcul financiar, resurse mixte de la bugetul naţional şi din bugetul european. Ca atare de îndată ce aceste discuţii avansează şi sunt clarificate toate aspectele procedurale ale modului în care sunt accesaţi aceşti bani, vom anunţa public acest lucru. Acest pachet are în spate toată finanţarea necesară pentru a fi implementat. Primele măsuri, după cum vedeţi, încep deja să fie anunţate”, a mai transmis Dan Cărbunaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.