Candidatul PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, avansează ideea conform căreia în perioada caldă s-ar putea desfăşura ore în aer liber, în curţile unităţilor de învăţământ, pentru a se reduce astfel riscul de răspândire a COVID-19. Un alt candidat liberal vorbeşte despre amplasarea de containere pentru a se putea păstra distanţarea fizică în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Legat de distanţarea socială, putem să facem acest lucru cu măsuri în zona de educaţie destul de rapide. Avem în proiectul de la sectorul 3 amenajarea de spaţii alternative de predare în curtea şcolilor. În apropierea şcolii, fără a ocupa sau a distruge curţile şcolilor, dar în proximitatea şcolii, patru cinci clase, atâta timp cât este vreme frumoasă, din primăvară şi până în iunie când se termină şcoala şi în toamnă putem să facem ore în aer liber. Există modele nordice în general în care lucrurile astea se întâmplă, părinţii sunt foarte receptivi la lucrurile astea”, a declarat Adrian Moraru, marţi seară, la dezbaterea organizată de candidaţii PNL cu specialişti din domeniul medical pe teme de sănătate. 
 
La rândul său, deşi susţine că nu agreează în mod deosebit ideea de container, pentru că nu este bine ca elevii să asocieze ideea de sală de clasă cu un container, candidatul PNL pentru Primăria sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că doreşte să investească în astfel de containere pentru a se putea respecta distanţarea fizică, pentru că "nu putem nega existenţa acestui virus extrem de nociv”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.