Candidaţii la examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă acuză că nu li s-a comunicat ora examenului decât cu 15 minute înainte de începerea acestuia, mulţi dintre ei nefiind în sălile unde ar fi trebuit să susţină examenul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Europa FM, Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, la ora 10:45, că la ora 11:00 are loc examenul de specialitate secţiunea Medicină de Urgenţă în cele două centre, la Bucureşti şi la Târgu Mureş.  

În aceste condiţii, mulţi dintre candidaţi au reclamat că nu erau prezenţi în sălile de clasă şi nici unii membri ai comisiilor de examen.  

”Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgenţă se desfăşoară diferit faţă de celelalte specialităţi medicale la care se desfăşoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că toţi cei 92 de candidaţi au fost informaţi că examenul se va desfăşura în prima zi a perioadei anunţate, respectiv, 12.10.2022. 

”Examenul a avut ca locaţii anunţate de desfăşurare: Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti) şi Târgu Mureş (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş). Listele cu candidaţii repartizaţi la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022”, a mai transmis ministerul.  

Potrivit ministerului, comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii înainte de începerea probei, la ora 10.45.  

”Preşedinţii şi membrii comisiilor de examen au fost notificaţi anterior şi erau prezenţi la cele două locaţii menţionate. Cunoaşterea componenţei comisiilor nu influenţează desfăşurarea probelor de examen”, a mai transmis ministerul.  

Cu toate acestea, instituţia nu face precizări despre ora susţinerii examenului, dacă a fost sau nu anunţată anterior.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.