O campanie de sterilizare gratuită a 5.000 de câini cu stăpân va fi desfăşurată în Bucureşti, fiind iniţiată de Primăria Capitalei. Acţiunea va avea loc pe perioada a doi ani, iar clinicile veterinare mobile vor fi relocate pentru a acoperi toate sectoarele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Municipiului Bucureşti, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, anunţă că dă startul campaniei de sterilizare gratuită a 5.000 de căţei cu deţinător. Tot în cadrul campaniei, căţeii vor fi microcipaţi şi înregistraţi în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân (RECS)”, a transmis, joi, Primăria Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Programările se fac la numărul de telefon 0743204942, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 - 16:00.

Conform sursei citate, în premieră pentru Bucureşti, la această campanie se colaborează cu mai multe clinici veterinare mobile. Campania se va derula pe o perioadă de doi ani, timp în care clinicile veterinare mobile îşi vor schimba poziţia pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei şi pentru a ajunge în zonele cu comunităţi mari de câini cu deţinător. Pentru început, clinicile vor fi în sectoarele 3, 5 şi 6.

Identificarea prin microcip, înregistrarea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS) şi sterilizarea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin OUG 155/2001 şi HG 1059/2013, cu modificările şi completările ulterioare, din 2014. Pentru nerespectarea acestor obligaţii legislaţia prevede amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.