Campania de vaccinare anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Buzău,care ar fi trebuit să înceapă marţi, este amânată cu o zi. Vaccinurile de la Johnson & Johnson urmează să fie primite în cursul zilei de marţi, însă puţini buzoieni sunt dispuşi să se vaccineze cu acest ser.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform medicului epidemiolog Carmen Scîntei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău,  în cursul acestei zile, DSP va primi vaccinurile de la Johnson&Johnson, acestea vor fi distribuite în cabinetele medicilor de familie, iar imunizarea propriu-zisă va începe miercuri. 

La Buzău, circa jumătate din medicii de familie au fost de accord să facă parte din campania de vaccinare anti-COVID a populaţiei şi-şi vor vaccina pacienţii în dispensarele lor. Însă, puţini buzoieni şi-au arătat până acum disponibilitatea de a se vaccina cu serul de la Johnson&Johnson, pe care îl vor primi medicii de familie.

Deşi 90 de medici şi-au exprimat disponibilitatea de a-şi vaccina pacienţii împotriva Covid-19, la această dată doar 11 dintre ei obţinuseră şi acordul acestora de a se vaccina cu serul Johnson & Johnson

Autorităţile de sănătate publică speră ca cererea pentru acest vaccin să crească în perioada următoare, iar buzoienii să se imunizeze anti-COVID în număr cât mai mare.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, la Buzău  au primit prima doză circa 57.700 de persoane, în timp ce aproape 33.480 au primit ambele doze de ser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.