Comunităţile din zona Ţării Făgăraşului au fost provocate să participe la campania de curăţenie „Mănuşa de Aur” şi, pe 17 aprilie, aproximativ 5.000 de voluntari au luat parte la acţiunea care a vizat 28 localităţi din regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului – Ţara Făgăraşului.

Pe 17 aprilie 2021, voluntari ai administraţiilor publice locale, biserici, şcoli, Asociaţii şi Fundaţii, ONG-uri  dar şi locuitori din Ţara Făgăraşului au luat parte la cea mai amplă campanie de curăţenie din zonă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Acţiunea a constat în curăţarea/ igienizarea localităţiilor din zona Ţării Făgăraşului, a albiilor râurilor şi a spaţiilor verzi din vecinătatea localităţilor.

Campania a fost lansată pe 29 martie 2021, pe pagina de Facebook a Asociaţiei, sub forma unei provocări realizate cu ajutorul actorului Pavel Bartoş şi a cântăreţei Lora.

La această acţiune au luat parte Municipiul Făgăraş, oraşul Victoria şi 26 de comune din zona Ţării Făgăraşului, aproximativ 5000 de voluntari, care au avut ca obiectiv strângerea a peste 100 de tone de deşeuri.

„Mănuşa de Aur” este o iniţiativă care are scopul de a încuraja mai multe acţiuni de acest tip, de a creşte gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a încuraja schimbări de comportament.

„Este bine cunoscut faptul că, în fiecare an, milioane de tone de deşeuri ajung pe străzile din oraşe, la marginea drumurilor şi căilor ferate, în păduri, parcuri, în zone naturale protejate, în ape, pe plaje etc. Şi, în fiecare an, milioane de oameni se mobilizează în zonele lor pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie. Ne-am alăturăm eforturilor făcute de societatea civilă pentru educarea publicului larg în domeniul protecţiei şi conservării mediului în România, în special privind provocarea conştientizării importanţei colectării selective a deşeurilor”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Coordonatorii activităţii sunt  Ioana Radevici, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului, şi Ioani Florin, preşedintele asociaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.