Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, proiectul de lege al deputatului PSD Andrei Pop care permite unităţilor administrativ teritoriale să monteze echipamente de supraveghere video pe stâlpii de iluminat public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiect de lege iniţiat de către deputatul PSD Andrei Pop modifică Legea 230/2006 a serviciului de iluminat public şi a fost adoptat cu 256 de voturi „pentru” şi o abţinere.

„Unităţile administrativ teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public cu obligaţia respectării prevederilor Legii nr.190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), cu modificările ulterioare, fără obligaţia de plată către proprietarul sistemului de iluminat public”, arată proiectul de lege adoptat decizional de către deputaţi. 

Senatul a adoptat iniţiativa de lege pe 10 februarie, Camera Deputaţilor a votat-o decizional şi astfel propunerea merge la promulgare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.