Garda Naţională de Mediu (GNM) anunţă că reţeaua Earth Day Network lansează de Ziua Pământului un calculator unde consumatorii pot să-şi calculeze cantitatea de plastic de unică folosinţă pe care o utilizează într-un an şi să facă planuri de reducere a deşeurilor. Ziua Pământului se sărbătoreşte în fiecare an în 22 aprilie, iar tema acestui an este "O lume fără poluare cu plastic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De la otrăvirea şi rănirea vieţii marine până la distrugerea plajelor şi a peisajelor noastre, creşterea exponenţială a folosirii materialelor plastice ameninţă acum supravieţuirea planetei noastre”, scrie GNM pe pagina oficială de Facebook şi anunţă că Ziua Pământului 2018 se concentrează pe ”schimbarea fundamentală a comportamentului uman faţă de materialele plastice”.

Reţeaua Earth Day Network lansează un calculator online pentru poluarea cu plastic, unde consumatorii pot să-şi calculeze cantitatea de plastic de unică folosinţă pe care o utilizează într-un an şi să facă planuri de reducere a deşeurilor.

De Ziua Pământului, GNM face şi câteva recomandări pentru a diminua impactul materialelor plastice:

- nu aruncaţi produsele din plastic în apropierea căilor navigabile, a plajelor sau în spaţii deschise pentru a împiedica răspândirea acestora;


- ridicati plasticul ori de câte ori îl vedeti, în special în iazuri, cursuri, râuri şi pe plaje;
- pungile din plastic sunt una dintre cele mai mari surse de poluare din plastic. Refuzaţi sacii de cumpărături din plastic şi folosiţi pungi de pânză reutilizabile.

Instituită de ONU în 2009, Ziua Pământului se sărbătoreşte în fiecare an pîn 22 aprilie pentru a reaminti că Pământul şi ecosistemele sale ne oferă condiţiile pentru întreţinerea vieţii.

Tema de anul acesta este "O lume fără poluare cu plastic”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.