Un câine cu o rană profundă în zona gâtului a fost salvat de echipajele ASPA de pe o stradă din Sectorul 5. Animalul fusese legat cu un cablu de sârmă, fiind sesizată Poliţia care va încerca să găsească proprietarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Câinele din imagini, care se ascundea de câteva zile pe sub maşinile parcate pe o stradă de case din Sectorul 5, suferind vizibil din cauza unei răni adânci la nivelul gâtului, a fost preluat de colegii noştri din cadrul echipajelor de intervenţii şi dus la adăpostul ASPA Bragadiru”, anunţă, marţi, ASPA.

La adăpost, câinele a primit îngrijiri medicale.

”I-a fost îndepărtată şufa din plastic cu care fusese legat de gât, i-a fost toaletată şi dezinfectată rana, a fost bandajat şi i-au fost adiministrate medicamente cu efect antibiotic, antiimflamator şi antitermic. Câinele se va recupera, leziunea se va cicatriza, dar va avea nevoie şi o familie responsabilă şi iubitoare care să-l ajute să-şi recâştige încrederea în oameni”, au mai transmis reprezentanţii ASPA.

Aceştia anunţă că, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, deţinătorii de animale trebuie să le asigure acestora, în funcţie de nevoi, un adăpost corespunzător, hrană şi apă, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie şi asistenţă medicală.

”Pentru câinii care sunt legaţi, zgarda trebuie să fie confecţionată dintr-un material care să nu fie dăunător sănătăţii animalului şi să fie concepută astfel încât să nu existe riscul de strangulare. Este evident că aceste prevederi nu au fost respectate de cel care i-a fost cândva proprietar. Cazul va fi sesizat Poliţiei, însă câinele nu era microcipat şi acest lucru va face dificilă identificarea şi sancţionarea proprietarului. Astfel de cazuri vorbesc de la sine despre importanţa microcipării şi responsabilitatea care revine deţinătorilor de animale”, a mai transmis sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.