Un cabinet de vaccinare, deschis non-stop, a fost deschis la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în zona publică, între aerogara de plecări şi cea de sosiri. Cetăţenii care doresc se pot vaccina, fără programare, serul folosit fiind cel de la Johnson&Johnson. ”Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, susţine astfel eforturile Guvernului de a pune la dispoziţia cetăţenilor români şi străini cu rezidenţă în România spaţii unde aceştia se pot vaccina împotriva Covid-19 fără programare, simplu şi sigur” a transmis ministrul Cătălin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principala poartă aeriană a României - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti – are, începând de miercuri, 02.06.2021, un Cabinet de Vaccinare, care va fi non-stop la dispoziţia celor care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19. Cabinetul de vaccinare este amplasat în zona publică a aeroportului, între aerogara de plecări şi cea de sosiri, şi dispune de toate dotările şi facilităţile necesare aferente fiecărui punct din circuitul special creat în acest scop: zona de recepţie, triaj medical, zona de administrare a vaccinului, zona de supraveghere post-vaccinare”, a transmis, miercuri, CNAB, printr-un comunicat de presă.

Pentru vaccinare este folosit serul Janssen produs de Johnson & Johnson, administrarea vaccinului făcându-se în doză unică.

Persoanele vaccinate primesc pe loc dovada imunizării.

”Deschiderea acestui cabinet de vaccinare în aeroport reprezintă o facilitate pe care o punem la dispoziţia tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus. Ne alăturăm, astfel, campaniei naţionale de vaccinare şi susţinem toate demersurile menite să stopeze această pandemie ale cărei efecte în transportul aerian au fost dramatice. Vaccinarea permite deja fiecăruia dintre noi să călătorească din nou în siguranţă. Salariaţi ai CNAB vor lucra non-stop pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Cosmin Cătălin Peşteşan, Directorul General al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

În cadrul Cabinetului de Vaccinare se pot imuniza pesoanele adulte cu cetăţenie română, precum şi cetăţenii străini cu rezidenţă în România.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că, prin deschiderea acestui centru, Ministerul Transporturilor susţine eforturile Guvernului privind campania de vaccinare.

”De astăzi, pasagerii care tranzitează Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se pot vaccina într-un cabinet special amenajat în zona publică a aerogării - între terminalele „sosiri” şi „plecări”. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, susţine astfel eforturile Guvernului de a pune la dispoziţia cetăţenilor români şi străini cu rezidenţă în România spaţii unde aceştia se pot vaccina împotriva Covid-19 fără programare, simplu şi sigur”, a transmis ministrul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.