Un profesor de educaţie fizică şi sport şi o educatoare sunt primele cadre didactice din Buzău confirmate cu coronavirus, de la debutul celui de-al doilea semestru şcolar al anului 2020-2021, când copiii s-au întors fizic în bănci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Ionel Meiroşu, două cadre didactice din judeţ au fost confirmate cu coronavirus, până acum.

Este vorba despre un profesor de educaţie fizică şi sport, care a fost trimis în izolare, fără ca în cazul elevilor să fie dispusă o măsură, întrucât profesorul a predat o singură oră, în aer liber, păstrând distanţa faţă de elevi.

Cel de al doilea cadru didactic cu COVID-19 din judeţul Buzău este o educatoare, care a fost trimisă în izolare, în timp ce clasa sa va trece în sistem online.

De asemenea, în Buzău a mai fost confirmat cu coronavirus un elev de 12 ani, însă acesta nu s-a prezentat la şcoală, pentru că avea simptome de viroză respiratorie, iar părinţii au decis să nu-l trimită la cursuri, ci să participe tot online la ore.

În judeţul Buzău, comuna Colţi va trece de marţi în scenariul roşu, având o incidenţă de 3.24 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. În scenariul galben se află localităţile Largu, Poşta Câlnău, Luciu şi Cozieni. Municipiul Buzău are, conform ultimelor calcule, o incidenţă de 0.97 cazuri la mia de locuitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.