Un număr de 54 de bolnavi cu Covid 19, cu formă uşoară de boală ori asimptomatici, din judeţul Buzău au fost lăsaţi la domiciliu, pentru că în spitalele destinate tratării acestor pacienţi nu mai sunt locuri disponibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, cei 54 de bolnavi pozitivi cu SARS-CoV -2 au simptomatologie uşoară sau sunt asimptomatici, de aceea a fost posibil ca ei să rămână izolaţi la domiciliu, în contextul în care în acest moment, în judeţul Buzău toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate.

În judeţul Buzău, marţi, au fost raportate de către DSP un număr de 41 de noi îmbolnăviri, Buzăul ajungând la un total de 1222 de cazuri, de la debutul pandemiei.

Dintre aceştia, 676 s-au vindecat, iar 34 au decedat.

În contextul în care locurile din spitalele buzoiene destinate tratării bolnavilor de COVID 19 s-au epuizat, autorităţile din cadrul DSP poartă discuţii pentru transformarea spitalului CFR din municipiu în unitate în care să fie spitalizaţi bolnavii cu forme uşoare sau medii de boală., Discuţiile purtate până acum au fost sortite eşecului, autorităţile de la Galaţi, în subordinea cărora se află spitalul CFR din Buzău, nefiind de acord, la acest moment, cu transformarea spitalului în unitate pentru Covid 19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.