Trei foste şcoli de meserii din judeţul Buzău - de la Ruşeţu, Verneşti şi Lopătari - transformate din 2009 în licee tehnologice au înregistrat rezultate dezastruoase, începând din 2013, când prima promoţie de elevi a susţinut examenul de bacalaureat. Liceul de la Ruşeţu a avut în patru ani rata de promovare de 0%, singurul an de succes din acest punct de vedere fiind 2015, când doi elevi au promovat sesiunea a doua a examenului cu media 6.5, respectiv, 8,5, scrie cotidianul Opinia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceva mai norocoşi au fost reprezentanţii Liceului Tehnologic din Verneşti, şi el transformat peste noapte din şcoală profesională în liceu, unde trei ani a luat bacalaureatul câte un singur elev, iar în 2015 şi anul acesta, niciun elev nu a reuşit să treacă examenul de absolvire, scrie Opinia.

O situaţie cel puţin ironică apare la cea de a treia instituţie de învăţământ obligată să devină în 2009 liceu, Liceul Tehnologic din Lopătari, care, din 2013 şi până în 2016, a avut un singur absolvent care a luat Bacalaureatul, în 2015.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Surprinzător, anul acesta, rata de promovare este de 100 %, depăşind-o şi pe a celui mai bun liceu din judeţ, Liceul "B.P. Haşdeu", unde a fost 99,68%, notează Opinia. Performanţa a fost posibilă pentru că la Lopătari a susţinut examenul de bacalaureat un singur elev, care a reuşit să promoveze cu 50 de sutimi peste limita minimă admisă, obţinând media 6,50. 

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Buzău depăşeşte 76%, fiind cu zece procente mai mare decât cea de anul trecut. Un singur absolvent a reuşit să obţină media 10. În total, la bacalaureat au fost înscrişi 2.798 de elevi şi s-au prezentat 2.706. 

 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.