Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au deschis trei dosare penale în cazul focarului de coronavirus din Râmnicelu, sat care este în carantină după confirmarea cu COVID-19 a mai multor localnici şi refuzul altora de a se testa şi de a se interna în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, trei dosare penale au fost înregistrate, fiecare având ca obiect zădărnicirea combaterii bolilor şi omisiunea declarării unor informaţii.

Verificările vin după ce săptămâna trecută, şase persoane domiciliate la trei adrese din comuna Râmnicelu, contacţi ai bărbatului de 30 de ani confirmat cu coronavirus, au refuzat testarea pentru depistarea coronavirusului. Mai mult, persoanele respective au refuzat să ofere cadrelor medicale date cu privire la alţi localnici cu care au intrat în contact.

"În fapt, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în după amiaza zilei de 07.05.2020 un număr de şase persoane majore domiciliate la trei adrese distincte de pe raza com. Râmnicelu jud. Buzău, contacţi ai unei persoane infectate cu COVID-19, la solicitarea cadrelor medicale din cadrul D.S.P. Buzău au refuzat să se supună testării şi examinării medicale pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectate cu COVID-19. În aceeaşi împrejurare, persoanele menţionate au refuzat să divulge cadrelor medicale date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact”, au transmis procurorii.

Cercetările în cauză vor fi efectuate cu celeritate de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat.

În satul Râmnicelu din judeţul Buzău, sunt în total 25 de persoane confirmate cu coronavirus, 5 dintre ei fiind angajaţi ai Primăriei din comuna Râmnicelu.

În total, în judeţul Buzău, sunt 83 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.