Toţi angajaţii din azilurile de bătrâni şi din centrele de ocrotire socială din Buzău au fost testaţi pentru coronavirus, iar rezultatele au ieşit negative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, sâmbătă  au fost transmise rezultate celor 303 teste făcute în cazul personalului de îngrijire care lucrează în azilurile de bătrâni şi în adăposturile pentru persoanele cu handicap gestionate de autorităţi.

Toate rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino sunt negative.

"Având în vedere problemele majore înregistrate în ţară la mai multe centre de ocrotire, care au devenit focare de infecţie cu noul Coronavirus, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să deruleze cu mare atenţie operaţiunea de prelevare de probe, operaţiune care a început de miercuri. Totul s-a desfăşurat contra-cronometru, având în vedere faptul că astăzi a fost programată schimbarea turei de serviciu la aziluri şi la adăposturi", a declarat prefectul de Buzău Leonard Dimian.

Astfel, toţi angajaţii testaţi au început sâmbătă lucrul şi vor fi izolaţi la locul de muncă timp de 14 zile, timp în care starea de sănătate a acestora şi a celor aflaţi în îngrijire va fi monitorizată medical. Cei care au ieşit sâmbătă din tură au fost izolaţi la domiciliu şi vor fi testaţi.

Judetul Buzău numără 15 cazuri de coronavirus şi niciun deces în rândul bolnavilor de Covid 19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.