Autorităţile de sănătate publică din Buzău anunţă o rată mare de infectare cu coronavirus în rândul copiilor, inclusiv a sugarilor, motiv pentru care conducerea Spitalului Judeţean Buzău a decis alocarea a 15 paturi în spaţiul tampon a secţiei de Chirurgie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Buzău, se înregistrează miercuri  un număr record de infectări în rândul populaţiei, fiind cele mai multe cazuri raportate în 24 de ore, de la începutul pandemiei de coronavirus.  

Conform raportului de miercuri al Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la Buzău, s-au efectuat 1.306 teste, majoritatea rapide antigen, iar dintre acestea aproape jumătate au ieşit pozitive.  Este vorba despre 537 de infectări şi 34 de reinfectări, la pacienţi cu vârste cuprinse între 5 luni şi 92 de ani.  

Este cel mai mare număr de infectări şi reinfectări înregistrat vreodată, la Buzău, în decursul a 24 de ore.  

Pe de altă parte, autorităţile sanitare buzoiene anunţă că o pondere semnificativă a celor confirmaţi cu coronavirus, în ultima vreme, o reprezintă copiii, inclusiv sugari.  

De aceea, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a luat decizia transformării a 15 paturi pentru pacienţii copii COVID în zona tampon a secţiei Chirurgie.  

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău numărul solicitărilor a crescut semnificativ în ultimele zile, atât din partea celor care nu se simt bine, cât şi a persoanelor care solicită teste rapide la domiciliu, având simptome de COVID.  

În judeţul Buzău, conform Prefecturii Buzău, doar 65 de medici din 180 au încheiat contracte sau acte adiţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate şi efectuează teste rapide pacienţilor în cabinetele în care îşi desfăşoară activitatea.  

De altfel, prefectul judeţului, Daniel Ţiclea, a făcut public un apel la medicii de familie din judeţul Buzău să se implice în testarea pacienţilor pe care îi au în liste, pentru a nu se ajunge în situaţia de a bloca Serviciul Judeţean de Ambulanţă.  

"Medicii de familie reprezintă o resursă importantă, accesarea acestei resurse poate asigura soluţia de a nu bloca spitalele şi de a ne le ţine deschise şi pentru alte categorii de bolnavi.  Fac apel şi la oameni să ia contact cu medicul lor de familie şi în cazul în care nu se află în lista celor 65 de medici contractaţi pentru testare să-l întrebe de ce nu vrea să-l testeze", a explicat prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.