Spitalul-suport pentru COVID-19 din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, este aproape plin, iar cel mai probabil marţi sau miercuri unitatea spitalicească nu va mai putea primi bolnavi infectaţi cu coronavirus. În această situaţie, autorităţile de sănătate publică au discutat luni şi au stabilit ca secţiile Infecţioase şi TBC din Spitalul Judeţean să devină unităţi pentru tratarea COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În spitalul din Râmnicu Sărat sunt, luni seară, 116 bolnavi cu coronavirus, în timp ce capacitatea maximă a spitalului este de 150. Conform estimărilor, cel mai probabil marţi sau miercuri, spitalul nu va mai putea primi noi pacienţi cu coronavirus.

Ca urmare, autorităţile buzoiene s-au întâlnit luni şi au discutat planul după care se vor desfăşura lucrurile din momentul în care spitalul-suport din Râmnicu Sărat nu va mai putea primi pacienţi.

Managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, a declarat că secţiile TBC şi Infecţioase ale Spitalului Judeţean vor urma să primească bolnavii infectaţi cu coronavirus.

La Boli Infecţioase, capacitatea va fi de 25 de locuri, iar la TBC vor putea fi primiţi în jur de 40 de pacienţi.

În situaţia în care şi aceste locuri vor fi ocupate, etajul 3 al Spitalului Judeţean Buzău va fi amenajat pentur primirea pacienţilor COVID-19.

Buzăul a ajuns, luni, 326 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Judeţul se confruntă în ultimele zile cu o explozie de cazuri, duminică fiind înregistrate în acest judeţ 10 la sută din numărul total de cazuri raportate la nivelul întregii ţări.

Autorităţile transmit că judeţul se confruntă în acest moment cu o răspândire comunitară a virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.