Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, transformat în unitate suport COVID în urmă cu mai bine de un an, a fost redeschis, miercuri, şi pentru celelalte categorii de bolnavi. Primii 4 pacienţi care au alte afecţiuni decât COVID-19 s-au prezentat deja la spital şi au fost internaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, miercuri, instituţia medicală care de mai bine de un an a primit exclusiv bolnavi de COVID-19 şi-a redeschis porţile şi pentru celelalte categorii de pacienţi.

"Este un act prin care normalitatea îşi reintră în drepturi, iar râmnicenii şi toţi locuitorii din zonele limitrofe se vor simţi, din nou, în siguranţă. Fac apel la toţi cei care au nevoie de servicii medicale şi vor merge la spital în perioada următoare să ţină cont de câteva recomandări: să respecte întocmai regulile impuse de pandemie şi de măsurile de organizare, să manifeste înţelegere şi respect faţă de întregul personal ce deserveşte spitalul. Ne aflăm încă în plină pandemie, iar activitatea spitalului, modul în care sunt organizate circuitele pentru accesul pacienţilor, implică eforturi suplimentare din partea medicilor şi personalului de îngrijire. Trebuie să-i protejăm, deci, să-i susţinem şi, mai ales, să-i respectăm! Să le dorim sănătate şi putere pentru a putea face faţă situaţiilor care vor apărea!", a transmis primarul din Râmnicu Sărat.

Deja, patru persoane negative la coronavirus s-au prezentat la unitatea medicală şi au fost internate.

"În sfârşit revenim la normalitate, iar spitalul îşi deschide porţile şi pentru pacienţii cu patologia non COVID-19, după o lungă perioadă în care au fost păgubiţi de asigurarea asistenţei medicale în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Avem deja internate patru persoane. Sunt pacienţi internaţi în secţia de Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie. Sunt pacienţi din zonele arondate Râmnicului şi din oraş. Au patologii chirurgicale şi este şi o gravidă care trebuie urmărită", a declarat directorul medical al Spitalului Râmnicu Sărat, Felicia Vasile.

În spitalul de la Râmnicu Sărat mai sunt internate, miercuri, 37 de persoane cu COVID-19, după ce săptămâni la rând numărul pacienţilor pozitivi a fost de peste 100-130.

La ultima raportare, în Buzău au fost confirmate cu coronavirus doar 10 persoane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.