Rezultatele la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat de anul acesta sunt mai bune decât cele din 2016, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, care precizează că ”vor urma analizele pe şcoli şi măsuri acolo unde sunt probleme”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Florina Stoian, la proba de limba română a simulării Evaluării Naţionale, 67 la sută din elevi au obţinut note peste 5, în timp ce la matematică procentul a fost mai scăzut, de 37,99 la sută.

La simularea Bacalaureatului susţinută de elevii de clasa a XI-a, la limba română, 54,88 la sută din elevi au luat cel puţin 5, iar la matematică, 49,24 la sută.

În ceea ce-i priveşte pe elevii de clasa a XII-a care au participat la simularea examenului de bacalaureat, la proba de limba română, 62,56 la sută din cei prezenţi au luat peste 5, iar la matematică - 58,17 la sută. La limba maternă, au luat note peste 5 peste 61 la sută dintre participanţi.

”Cred că rezultatele sunt mai bune decât anul trecut, sunt mulţumitoare, dar bineînţeles că vor urma analizele pe şcoli şi măsuri acolo unde sunt probleme”, a declarant şeful ISJ Buzău, Florina Stoian. 

Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat s-au desfăşurat în săptămâna 13 - 17 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.