Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Buzău depăşeşte 76%, fiind cu zece procente mai mare decât cea de anul trecut. Un singur absolvent a reuşit să obţină media 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectrorului şcolar general al ISJ Buzău, Florina Stoian, la Buzău, la sesiunea de vară a bacalaureatului, înainte de contestaţii, au promovat 76,13 la sută din elevi.

În total, la bacalaureat au fost înscrişi 2.798 de elevi şi s-au prezentat 2.706. 

Un singur elev din judeţul Buzău a reuşit să obţină media 10, fiind vorba despre un absolvent al Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”. El este urmat de alţi trei colegi care au obţinut media 9.91. Un singur absolvent al acestui liceu nu a promovat, iar unul nu s-a prezentat la toate probele de examen.  

Rezultate bune au obţinut şi elevii de la Liceul ”Spiru Haret” din Buzău, de la colegiile ”Mihai Eminescu” şi ”A. Vlahuţă”, ambele din Râmnicu Sărat. 

Cele mai slabe rezultate se înregistrează la şcolile tehnologice din mediul rural, respectiv Liceul Tehnologic Pogoanele, unde singurul candidat a fost respins, obţinând media 3. Situaţia este similară şi la liceele din Ruşeţu şi Verneşti.

La Buzău, un singur absolvent de liceu a obţinut media 10, 472 de absolvenţi au medii între 9.00 şi 9.99, 684 - între 8.00 şi 8.99, 523 - între 7.00 şi 7.99, iar 380 - între 6 şi 6.99.

Anul trecut, înainte de contestaţii, la Buzău, procentul de promovare a fost de 65,58 la sută, iar un singur elev, de la Colegiul ”BP Hasdeu” a obţinut media 10. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.