Prima şcoală din România reabilitată energetic prin PNRR a fost reinaugurată, luni, în localitatea Săpoca din Judeţul Buzău, după o investiţie de 1,6 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului localităţii Iulian Manea, Şcoala Săpoca este prima unitate din România reabilitată energetic cu fonduri din PNRR, iar în urma lucrărilor s-a obţinut o reducere a consumului de energie cu 52%.

Lucrările propriu zise s-au derulat doar pe perioada vacanţei de vară, dar timpul de implementare a fost de 10 luni restul timpului fiind folosit pentru proiectere.

În urma finalizării lucrărilor, a fost introdusă încălzire în pardoseală în toate sălile de clasă, au fost montate pompe de căldură şi panouri fotovoltaice pentru a asigura în totalitate consumul de energie electrică, dar şi două staţii de stocare a energiei electrice care va fi folosită pentru microbuzele şcolare electrice care urmează a fi achiziţionate până la finalul anului cu sprijin de la Consiliul Judeţean buzău.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.