Regia Autonomă Municipală de termoficare din Buzău se confruntă cu un val de debranşări de la sistemul centralizat de încălzire, de la debutul perioadei de depunere a cererilor de debranşare, în această primăvară, şi până acum, aproximativ 630 de abonaţi solicitând renunţarea la serviciile regiei, număr triplu faţă de anii trecuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului RAM Buzău, Constantin Tacea, circa 630 de proprietari de apartamente au cerut până acum debranşarea locuinşelor de la sistemul centralizat, numărul fiind cu mult mai mare faţă de anii trecuţi.

În primăvara acestui an, Primăria Buzău a anunţat că nu va mai subvenţiona costurile pentru producerea energiei termice la fel ca în anii trecuţi, astfel că preţul plătit de populaţie pentru o gigacalorie urma să crească de la 185 lei, cât se plătea la Buzău de mai bine de 10 ani, la 280 de lei. După mai multe calcule, reprezentanţii municipalităţii au stabilit, la finalul lunii mai, în şedinţa Consiliului Local, ca preţul gigacaloriei să crească de la 185 la 230 de lei.

În aceste condiţii, tot mai mulţi buzoieni au decis să îşi monteze centrale de apartament.

La Buzău, termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea debranşării de la sistemul centralizat de termoficare este 15 septembrie, astfel că în continuare pot fi depuse dosare. 

În prezent, aproximativ 13.700 de apartamente din municipiul Buzău mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Pe lângă cele 13.700 de apartamente, Regia Autonomă Municipală mai asigură energia termică pentru majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din oraş, dar şi pentru Primărie, instituţiile din subordine sau centre de ocrotire socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.