Peste 3.000 de buzoieni au participat, vineri seară, la Denia Prohodului Domnului oficiată la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”, urmată de procesiunea cu Sfântul Epitaf pe străzile oraşului Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
După slujba oficiată la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului” din Buzău de Înaltpreasfinţitul părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, credincioşii, în frunte cu un sobor de preoţi conduşi de înaltul ierarh, au ieşit din catedrală şi au pornit într-o procesiune pe străzile oraşului cu Sfântul Epitaf purtat pe umeri de militari în civil de la Divizia 2 Infanterie ”Getica”. 
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Enoriaşilor porniţi în procesiune li s-au alăturat alţi credincioşi de la bisericile din oraş astfel că numărul acestora a crescut treptat, depăşind 3.000 de la întoarcerea la Catedrală. Oamenii au stat la coadă pentru a trece pe sub Sfântul Epitaf.
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Măsurile de ordine au fost asigurate de inspectoratele de Jandarmerie şi Poliţie Buzău şi de Poliţia Locală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.