Peste 18.900 de familii din 18 comune buzoiene nu au curent, sâmbătă seară, avariile apărând din cauza vântului puternic înregistrat în zona de câmpie a judeţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, sunt afectate total patru linii, 16 linii sunt afectate parţial, iar 271 de posturi de transformare sunt nealimentate. Astfel, sâmbătă seară, peste 18.900 de familii din 18 comune buzoiene nu au curent. Este vorba, printre altele, de localităţile Vadu Paşii, Săgeata, Robeasca, Poşta Câlnău, Blăjani, Gălbinaşi, Merei, Ţinteşti, Ruşeţu, C.A. Rosetti, Cochirleanca, Râmnicelu, Bălăceanu, Ghergheasa, Puieşti şi Balta Albă.

Situaţia a apărut din cauza viscolului din zona de câmpie a judeţului. În teren, pentru remedierea defecţiunilor, lucrează 15 echipe.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, i-a convocat, sâmbătă seară, pe responsabilii Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău, ai Drumurilor Judeţene, ai firmelor care au încheiat contracte de deszăpezire pe drumurile judeţene şi pe şefii structurilor MAI pentru o analiză a modului în care s-a intervenit pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii în cursul zilei de sâmbătă.

Prefectul Carmen Ichim şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Petre, le-au pus în vedere reprezentanţilor firmelor de deszăpezire să acţioneze în permanenţă pe durata codului galben de ninsori, lapoviţă şi polei, valabil până mâine seară, la orele 18.00 şi au stabilit ca săptămâna viitoare să trimită echipe de control la toate aceste firme pentru a verifica dacă dispun de întreaga capacitate de intervenţie stabilită la momentul încheierii contractelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.