Nouăsprezece buzoieni, administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetaţi pentru spălare de bani, după ce au încheiat mai multe contracte nereale cu Primăria Nehoiu, în perioada 2011 – 2015, de la care încasau diverse sume de bani, le retrăgeau de la ATM şi le virau ulterior unor societăţi administrate de cunoscuţi ai primarului de la acea vreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, fac 18 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Potrivit IPJ Buzău, din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiţi, administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziţii bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghişeele unor unităţi bancare, precum şi operaţiuni de plată între societăţile menţionate şi astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei. Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcţionate către societăţi administrate de persoane cunoscute de primarul în funcţie al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu. Florentin Lungu a fost ales primar al oraşului Nehoiu în anul 2012 şi nu a reuşit să îşi termine mandatul, fiind arestat în anul 2014 pentru conflict de interese şi abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. După ani de procese şi după ce a reuşit să scape de o comdamnare de peste 10 ani dictată de magistraţii Judecătoriei Pătârlagele, Lungu a fost condamnat definitv la 5 ani şi 2 luni de închisoare cu executare în noiembrie 2020. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.