Un număr record de cazuri de viroză respiratorie şi gripă s-au înregistrat la Buzău în ultima săptămână raportată de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, fiind diagnosticate cu infecţii respiratorii 4.543 de persoane faţă de 1.911 în perioada similară a anului trecut şi 122 de persoane cu gripă, faţă de 4 persoane, în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit epidemiologilor DSP Buzău, ultimele raportări arată că săptămâna trecută peste 4.500 de buzoieni au ajuns la medic şi au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. În perioada similară a anului trecut erau 1.911 de cazuri de viroze. Pneumonii au fost 940 faţă de de 645, în perioada similară a anului trecut. Unii dintre ei au şi ajuns la spital şi au fost internaţi, având forme severe de boală. 

În ceea ce priveşte gripa, săptămâna trecută au fost diagnosticaţi 122 de buzoieni, faţă de 4 câţi erau în perioada similară a anului trecut. 

Cei mai afectaţi sunt copiii care frecventează colectivităţile. De altfel, medicii epidemiologi vorbesc despre mici focare de boală înregistrate în grupurile şcolare sau preşcolare. 

”Sunt gripe diagnosticate clinic sau cu teste rapide, până la această dată pe tot sezonul avem 532 de îmbolnăviri din care 4 confirmate cu teste de certitudine, există tendinţa ca foarte multe viroze respiratorii să fie înregistrate la gripă, de aceea tot timpul discutăm cu colegii noştri când apelează la acest diagnostic simpatomatologia să se suprapună definiţiei de caz în totalitate, infecţiile respiratorii au fost 4543 cu 40 de persoane spitalizate”, a declarat epidemiologul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Conform sursei citate, la nivelul judeţului Buzău, acoperirea vaccinală este de 20 la sută, procentul fiind nesatisfăcător şi unul care nu asigură ”liniştea epidemiologică”. *

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.