Lipsa dezinfectanţilor, organizarea de evenimente dansante în interiorul localurilor şi multe alte nereguli au fost constatate în week-end la Buzău de către echipele DSP care au controlat mai multe terase din judeţ. Amenzile acordate se apropie de 40.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia Prefectului Buzău a solicitat DSP să realizeze mai multe controale la unităţile de alimentaţie publică  cu spaţii dispuse în aer liber pentru a vedea dacă se respectă măsurile impuse pe perioada stării de alertă. Solicitarea fost transmisă în contextul creşterii cazurilor de infectare cu Covid-19.

Inspectorii DSP însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale au controlat un număr de 12 terase iar în urma controlului au fost aplicate 8 amenzi.

”În cadrul acţiunii, au fost verificate 12 terase, echipele mixte de control au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale şi au fost acordate termene de remediere a deficienţelor constatate. Valoarea totală a amenzilor a fost de 38.600 de lei”, a transmis printr-un comunicat Prefectura Buzău.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii au fost constatate nereguli precum nerespectarea distanţei de minim 2 metri între mese şi scaune, lipsa delimitării culoarelor de acces către grupurile sanitare, lipsa substanţelor dezinfectante, neîntocmirea corectă a regimului de evidenţă a clienţilor pentru a putea facilita anchete epidemiologice, nerespectarea de către angajaţi a obligativităţii purtării măştilor şi mănuşilor şi chiar organizarea unei mese festive în interiorul uneia dintre societăţile controlate eveniment în cadrul căruia echipele de control au depistat 27 de copii dansând în horă în interiorul localului.

Pentru că măsurile de relaxare au fost întelese greşit Prefectura a decis să permanentizeze aceste controale şi solicită buzoienilor să respecte măsurile de distanţare socială.

”Siguranţa cetăţenilor este prioritară şi astfel de acţiuni vor avea loc permanent. Cerem buzoienilor să respecte măsurile de protecţie şi distanţarea socială pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur chiar şi atunci când ies să se relaxeze. De asemenea, solicităm agenţilor economici să protejeze sănătatea clienţilor, dar şi angajaţilor. Să pună în practică toate măsurile trasate de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.