Jandarmii buzoieni, ajutaţi de pompieri, de un medic veterinar şi de autorităţi locale au intervenit duminică pentru salvarea unui bursuc care căzuse într un puţ adânc de aproximativ şapte metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii au fost anunţaţi prin 112 că pe un teren arabil de pe raza localităţii  Robeasca se află un animal căzut într-un puţ neacoperit.

 Un echipaj de jandarmi a fost trimis la faţa locului pentru a verifica cele sesizate şi a confirmat faptul că în puţul cu o adâncime de aproximativ 7 metri se află captiv un bursuc.

„Au fost anunţate autorităţile  locale şi  instituţiile cu atribuţii  în domeniu. În sprijinul jandarmilor, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii  Primăriei  Robeasca, un echipaj din cadrul ISU Buzău,  personal DSVSA şi un medic veterinar care a tranchilizat animalul”, a transmis IJJ Buzău.

Pentru salvarea bursucului, un pompier a coborât în puţului şi ajutat de colegii care au rămas la baza gropii, acesta a reuşit să salveze animalul

După  aproximativ 2 ore bursucul a fost eliberat în mediul natural.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.