Încă 10 bătrâni din azilul de la Haleş din judeţul Buzău au fost confirmaţi miercuri cu coronavirus, în acest centru numărul îmbolnăvirilor ajungând la 22, fiind afectaţi asistaţi şi angajaţi deopotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, miercuri, 10 noi îmbolnăviri au fost raportate în azilul privat de la Haleş, unde sunt 143 de persoane beneficiare şi 38 de angajaţi.

Până acum, în acest centru s-au infectat în total, 11 cadre medicale şi 11 bătrâni.

În judeţul Buzău, mai sunt focare de coronavirus în două aziluri, la Aldeni şi la Costeşti, aici înregistrându-se şi decese în rândul bătrânilor.

Urmare a acestor situaţii, DSP Buzău şi Prefectura judeţului au luat decizia ca angajaţii azilurilor să rămână în aceste unităţi timp de 2 săptămâni, după care să se izoleze la domiciliu alte 2 săptămâni.

Măsura a fost dispusă după ce s-a constatat că virusul în aceste centre a fost adus de angajaţi.

”S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a transmis Prefectura Buzău..

Buzăul a ajuns de la debutul pandemiei la 1.900 de cazuri de COVID-19, miercuri fiind raportate 30 de noi îmbolnăviri.

Un număr de 96 de bolnavi de COVID 19 sunt la domiciliu, fără ca angajaţii DSP să fi luat legătura cu ei, pentru că spitalele din acest judeţ sunt la capacitate maximă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.