Numărul de persoane infectate cu SARS-Cov-2 la căminul de bătrâni al Asociaţiei Ortodoxe Filantropia din Berca, unde DSP Buzau a declarat focar de COVID-19 în data de 5 noiembrie, când erau 28 de cazuri, este în continuă creştere. Încă 26 de cazuri noi au fost raportate vineri de DSP Buzău, numărul total ajungând la 54 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dintre aceştia 7 sunt angajaţi iar restul sunt beneficiari. Cei 47 de benificiari infectaţi reprezintă aproape jumătate din numărul asistaţilor aflaţi în căminul de bătrâni.

DSP Buzău raportează vineri la Buzău pentru prima dată de la debutul pandemiei mai mult de 100 de persoane infectate în ultimele 24 de ore. Astfel, 149 de cazuri de noi îmbolnăviri au fost raportate vineri, aproape dublu decât în urmă cu 24 de ore.

Cazurile noi aparţin unor persoane cu vârste între 8 şi 95 de ani iar 24 dintre acestea au fost testate în laboratoare private.

Judeţul Buzău a depăsit incidenţa cumulată de 1,5 cazuri la mia de locuitori în timp ce în municipiul Buzău incidenţa cumulată a depăşit valoarea de 3 cazuri la mia de locuitori.

În judeţul Buzău mai sunt active 9 focare de coronavirus, cele mai multe în spitale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.