Douăzeci şi patru de persoane de la un cămin de bătrâni din judeţul Buzău au fost confirmate cu coronavirus, atât beneficiari cât şi angajaţi ai unităţii. De asemenea, în judeţ mai sunt active 3 mari focare de COVID 19, toate fiind în unităţi spitaliceşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, 24 de persoane au fost confirmate pozitiv la Căminul pentru Vârstnici Istriţa, din localitatea Breaza. Este vorba atât despre bătrâni, cât şi despre angajaţi ai unităţii: infirmiere şi asistente medicale. 
 
Autorităţile  au dispus o serie de măsuri: izolarea persoanelor confirmate cu COVID-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; testarea personalului medico-sanitar şi  asistaţilor; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală; intensificarea măsurilor curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire a SARS COV-2.
 
Un alt focar mare de coronavirus se înregistrează în acest moment la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca unde au coronavirus  48 persoane. De asemenea, focar de COVID 19 este în acest moment la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău- Secţia Oncologie unde sunt  7 persoane confirmate pozitiv, dar şi la Spitalul General Căi Ferate Galaţi- Secţia Exterioară Buză unde sunt  4 persoane confirmate pozitiv.
 
În judeţul Buzău, sunt în acest moment 7.470 de cazuri de COVID 19, de la debutul pandemiei. 6.274 de buzoieni s-au vindecat, în timp ce 191 de persoane au pierdut lupta cu virusul.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.