Prefectura Buzău înlocuieşte corturile în care funcţionau centrele de vaccinare de tip drive-thru cu containere modulare pentru ca activitatea să se poată desfăşura în bune condiţii şi iarna. Vineri, primele containere au ajuns la centrul de vaccinare amenajat în parcarea unui supermarket din Buzău, iar în zilele următoare va veni rândul centrului de vaccinare amenajat în parcarea unui supermarket din municipiul Râmnicu Sărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere că vremea a devenit neprietenoasă, de astăzi Centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Kaufland are casă nouă. În coordonarea Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău (proprietarul containerelor), împreună cu SDN Buzău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, ISU Buzău şi Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Buzău două containere au fost instalate astăzi (vineri - n.r.) la Centrul de vaccinare drive-thru. Containerele au fost ridicate de la Măruntişu şi Cernăteşti, au fost igienizate, instalaţia electrică şi podeaua au fost refăcute, totul cu ajutorul oamenilor buni din instituţiile enumerate. Asigurăm în continuare toate condiţiile necesare desfăşurării procesului de vaccinare în Buzău", a scris pe Facebook prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

De altfel, Ţiclea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii, că pe lângă containerele ce vor fi relocate în centrele de vaccinare, trei containere vor ajunge şi în curtea Secţiei exterioare de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, dar numai după o consultare cu cadrele medicale ce deservesc secţia. Prefectul Buzăului intenţionează astfel să crească capacitatea de spitalizare racordând cele trei containere la staţia de stocare a oxigenului din curtea secţiei de spital.

Totodată, prefectul judeţului a anunţat că unul dintre primele centre de vaccinare deschise în municipiul Buzău, care funcţiona într-o clădire a Primăriei Buzău, va trebui relocat pentru ca municipalitatea să amenajeze aici noul sediu al Stării Civile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.