Problemele cauzate de aglomeraţia din mijloacele de transport în comun din Buzău şi din localităţile învecinate şi imaginile postate de mai mulţi călători pe reţelele de socializare au determinat reprezentanţii IPJ Buzău să iasă în stradă si să aplice amenzi celor care se fac vinovaţi de nerespectarea normelor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, marţi dimineaţă poliţiştii buzoieni au controlat peste 100 de mijloace de transport în comun folosite de elevi sau adulţi care se deplasau spre locurile de muncă aplicând 21 de sancţiuni în valoare de 6.200 de lei. De altfel, poliţiştii s-au autosesizat în urma imaginilor apărute luni pe reţelele sociale şi au demarat cercetări  şi au sancţionat un şofer de 42 de ani care efectua o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni care a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au pus în vedere operatorului de transport suplimentarea mijloacelor în orele de vârf, astfel încât pasagerii să poată respecta măsurile de distanţare fizică, în vederea prevenirii infectării cu SARS-COV2.

Directorul societăţii de transport spune că va dubla numărul maşinilor pe traseele aglomerate însă admite că, chiar şi aşa, pot apărea probleme din cauza aglomeraţiei. Cu toate acestea el dă asigurări că situaţia se va schimba de joi când Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară va întocmi un nou program de transport.

”Am probleme pe aproape toate liniile de extern. Avem probleme pe traseul 2, pe traseul 23, pe traseul 14, pe traseul 15, pe traseul 11, pe traseul 12. Aproape pe toate traseele care deservesc localităţile din afara Buzăului. Capacitate de transport avem. Avem capacitate de transport să asigurăm zilele acestea şi totodată de a păstra restricţiile impuse prin starea de alertă legate de distanţare. Dimineaţa este aglomerat, dar pe parcursul zilei vom dubla maşinile şi mâine de la prima oră vom dubla maşinile, urmând ca poimâine(nr. joi) să intrăm în programul pe care îl va întocmi Asociaţia de Dezvoltare prin Departamentul Tehnic Transport, un nou program de transport pe extern ţinând cont de mobilitatea oamenilor, va elimina starea de aglomeraţie din autobuze şi lăsatul călătorilor pe jos”, a declarant directorul Trans Bus Buzău Gică Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.