Cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, au fost infectate cu coronavirus după ce o tânără însărcinată în luna a opta a fost consultată de un medic ginecolog care ulterior a fost confirmat cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor de sănătate publică din Buzău, prima dată a fost confirmată cu coronavirus o tânără însărcinată în luna a opta. Femeia a fost consultată la un moment dat de un medic ginecolog care lucrează în Spitalul din Rm.Sărat, ulterior bărbatul fiind depistat pozitiv.

După îmbolnăvirea gravidei, au fost contaminaţi soţul acesteia de 32 de ani, cumnata femeii de 26 de ani şi socrii ei, de 57 şi respectiv 60 de ani.

Cu toţii sunt simptomatici şi au fost transportaţi la spitalul suport din Rm.Sărat, ancheta DSP fiind încă în desfăşurare pentru stabilirea tuturor contacţilor.

Judeţul Buzău înregistrează duminică 196 de cazuri de COVID-19 şi primul deces în rândul acestei categorii de bolnavi. Este vorba despre un bătrân de 71 de ani, care avea cancer cu metastaze, şi care a contractat noul coronavirus în secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău, unde a fost internat pentru afecţiunile de care suferea.

De asemenea, duminică a mai fost descoperită cu infecţie cu coronavirus o tânără de 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică. Ea a fost transferată şi internată la Maternitatea Bucur la Spitalul V. Babeş, unde în data de 29 mai a fost testată şi confirmată pozitiv.

De asemenea, o tânără de 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov apare pe lista noilor îmbolnăviri de la Buzău. Ea s-a întors în urmă cu 14 zile din Austria şi a intrat în izolare într-un apartament din Buzău. A prezentat simptome specifice şi a fost internată în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău până când a primit rezultatul testului, care a ieşit pozitiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.