Centrul pentru persoane adulte fără adăpost din municipiul Buzău este supraaglomerat în această perioadă, luni fiind cazate în instituţie 49 de persoane, dublu faţă de numărul de paturi. Reprezentanţii adăpostului au pus saltele pe holuri ca să poată primi toate persoanele care nu au unde dormi în perioada geroasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul de zi şi noapte pentru persoanele adulte fără adăpost din Buzău are 25 de locuri, iar sâmbătă în unitate au fost cazate 49 de persoane, luni rămânând 47, potrivit directorului instituţiei, Daniel Lambru.

Ca să aibă loc pentru toate persoanele, reprezentanţii centrului au pus saltele pe jos, inclusiv pe holuri, conform sursei citate.

Cât timp sunt cazaţi în centru, oamenii, aduşi de cele mai multe ori de Poliţia Locală şi de reprezentanţii Ambulanţei, primesc o masă caldă, produse de igienă, asistenţă medicală primară şi un loc unde să se odihnească. Orice persoană fără adăpost poate rămâne în unitate pe toată perioada în care vremea este neprielnică, cu condiţia să respecte regulile interne, cum ar fi să nu provoace scandaluri sau să consume alcool ori droguri.

”Având în vedere temperaturile foarte scăzute pe timpul nopţii din această perioadă, poliţiştii locali au desfăşurat în perioada 06-08 ianuarie mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău. În urma acţiunilor au fost identificate 15 persoane fără adăpost care au fost conduse la Centrul de zi si de noapte de pe strada Speranţei, unde au fost preluate de către angajaţii din cadrul Centrului. Menţionăm că o persoană a refuzat cazarea. Poliţiştii locali vor verifica în continuare zonele frecventate de către persoanele fără adăpost pentru identificarea acestora. Rugăm cetăţenii municipiului Buzău să ne sprijine în desfăşurarea acestor acţiuni, iar în cazul în care observă persoane fără adăpost să ne contacteze la telefonul 0238/955-Dispeceratul Poliţiei Locale”,  a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Doru Dumitraşcu.

În unitatea din municipiul Buzău se află acum atât persoane cu domiciliul în judeţ, cât şi nevoiaşi din alte zone. Pentru aceştia din urmă, autorităţile locale fac demersuri pentru a fi predaţi unităţilor de pe raza judeţelor din care provin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.