Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă că în zilele următoare caravane mobile vor porni către sate izolate din judeţ unde localnicii nu au medici de familie şi nu s-au putut înscrie pe platforma naţională de imunizare. În judeţul Buzău, marţi, sunt disponibile în platformă peste 4.200 de locuri, în timp ce pe listele de aşteptare sunt doar circa 450 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău, începând de zilele viitoare, caravane mobile de vaccinare vor porni către cătunele cele mai îndepărtate, unde localnicii nu au medici de familie, iar comunele în care se află sunt la mare depărtare de centrele fixe de vaccinare.

Într-o primă etapă, au fost stabilite 11 comune în care vor ajunge aceste caravane mobile de vaccinare anti COVID.

"Noi avem mobilizaţi 11 primari din zonele pe care le ştim fără medic, în zonele greu accesibile şi fără asistenţă medicală permanentă. O să discutăm cu dumnealor şi în funcţie de ce vom discuta, vom stabili o ordine de abordare a problemei de vaccinare. Unii medici vor pleca din centrele de vaccinare fixe pe care le avem. Echipa va fi formată din medic şi asistent. Suportul mobil va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu maşinile proprii şi noi pe un program aparte ne vom deplasa în anumite zone. Vom comunica acest lucru din timp", a declarat medicul Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.

Caravane mobile cu vaccin anti-covid va ajunge în comunele Căneşti, Bozioru, Buda, la Chiliile, Colţi, Largu, la Odăile, Pardoşi, Robeasca, Valea Salciei şi Racoviţeni.

Pe de altă parte, DSP Buzău anunţă că, cel mai probabil, la data de 4 mai, va începe campania de imunizare şi în cabinetele medicilor de familie, circa jumătate dintre ei fiind de acord, până acum, să fie angrenaţi în această acţiune.

În judeţul Buzău, s-au vaccinat cu serul anti-COVID , până în acest moment, circa 72 de mii de persoane.

Pe listele de aşteptare sunt, marţi, 458 de persoane în timp ce vaccinuri la liber sunt peste 4.200, cele mai multe, peste 3.000, fiind de la Pfizer, situaţia fiind într-o continuă dinamică. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.